top of page

Hoe win je het vertrouwen van jouw prospect?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel contactmomenten er nodig zijn voordat een prospect het vertrouwen heeft opgebouwd om daadwerkelijk klant te worden? Volgens experts zijn er minimaal zeven interacties nodig om een solide basis van vertrouwen te leggen. In mijn tijd als sales coach kreeg ik vaak de vraag: "Hoe vaak mag ik opvolgen?" Mijn antwoord is simpel: "Totdat ze vragen om ermee te stoppen." Zolang dat niet het geval is, waarderen prospects het juist wanneer je blijft opvolgen.


samen verbinden om vertrouwen te winnen

Waarom zeven contactmomenten?

Hoe win je het vertrouwen van jouw prospect? Het getal zeven is geen willekeurig gekozen cijfer. Het komt voort uit psychologisch onderzoek dat aantoont dat mensen doorgaans zeven interacties nodig hebben voordat ze een positieve indruk krijgen en vertrouwen ontwikkelen. Deze contactmomenten kunnen bestaan uit telefoongesprekken, e-mails, face-to-face ontmoetingen en andere vormen van interactie.


De Kracht van Aandacht

Het opbouwen van vertrouwen begint bij aandacht geven. Het tonen van interesse en toewijding laat prospects zien dat je moeite doet en serieus bent over het opbouwen van een relatie. In een wereld die steeds meer gedigitaliseerd is, is het echter begrijpelijk dat persoonlijke opvolging soms als tijdrovend kan worden ervaren.


Automatisering als Oplossing

Gelukkig biedt de moderne technologie een oplossing: automatisering. Het is mogelijk om een deel van het opvolgingsproces te automatiseren zonder de persoonlijke touch te verliezen. Een hybride aanpak, waarbij persoonlijke interacties worden afgewisseld met geautomatiseerde opvolging, is de sleutel tot succes.


De Toekomst is Hybride

"The future is hybrid!" Deze uitspraak geldt zeker ook voor sales en marketing. Door een combinatie van handmatige opvolging en geautomatiseerde processen te gebruiken, kun je op een efficiënte manier het vertrouwen van prospects opbouwen. Het handmatige aspect toont de persoonlijke betrokkenheid, terwijl automatisering zorgt voor consistentie en schaalbaarheid.


Tips voor Effectieve Follow-up

  1. Segmentatie: Verdeel je prospects in segmenten en pas je opvolgingsstrategie aan op basis van hun specifieke behoeften en interesses.

  2. Multichannel Aanpak: Gebruik verschillende communicatiekanalen, zoals telefoon, e-mail, sociale media en zelfs direct mail, om diversiteit in je follow-up te brengen.

  3. Meet en Analyseer: Gebruik data om de effectiviteit van je opvolgingsstrategie te meten en pas deze indien nodig aan.

  4. Timing is Alles: Houd rekening met de timing van je opvolging. Te snel of te laat kan het verschil maken.

Conclusie

Het opbouwen van vertrouwen kost tijd, maar met de juiste strategie en een hybride aanpak van persoonlijke en geautomatiseerde follow-up, kun je het proces aanzienlijk versnellen. Blijf investeren in het opbouwen van relaties, en je zult merken dat prospects niet alleen klanten worden, maar ook loyale ambassadeurs voor jouw merk.


Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in sales en marketing door GrowLeo Academy te volgen. Wil je samen bouwen aan een toekomst waarin succes en groei hand in hand gaan?Comments


bottom of page